Măreşte
Valorificarea subproduselor din industria alimentară
Mirela Anamaria Jimborean Delia Michiu
Cartea este un manual didactic pentru disciplina „Valorificarea subproduselor din industria alimentară”, destinat în primul rând studenţilor Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Sunt tratate principalele subproduse obţinute din ramurile industriei alimentare: industria laptelui, a cărnii, a peştelui, din industria fermentativă (bere, alcool, vin), industria zahărului, a conservelor vegetale, din industria morăritului etc.
Din industria laptelui sunt valorificate principalele subproduse: lapte degresat, zer, zară, iar din industria cărnii importante sunt următoarele subproduse: capete, organe, sânge, intestine, grăsimi. Din industria fermentativă sunt valorificate: tescovina, drojdia de vin, borhotul. Din celelate ramuri ale industriei alimentare importante sunt următoarele produse obţinute din valorificarea subproduselor: pectina, oţet, arome, coloranţi, germeni, lecitina etc.
Colecţia:
ISBN: 978-973-53-2319-6
Apariţie: 2019
Număr de pagini: 198
Format: B5
Volum: 1
Ediţia: 2
Preţ: Tiraj epuizat
Puteti actualiza numarul de exemplare cumparate din pagina cosului dvs.