
Măreşte
Organisme modificate genetic (OGM) folosite in alimentatia si sanatatea omului si animalelor
Sorin Apostu
De sute de ani omul a folosit noile cuceriri stiintifice si progresele tehnice pentru a-si ameliora conditiile de trai. O preocupare importanta a constituit-o si o constituie sporirea cantitatilor de alimente cu calitati nutritive superioare, care sa satisfaca nevoile de hrana mereu crescande ale populatiei globului pamantesc. In acest scop s-au folosit diferite metode pentru ameliorarea raselor de animale si a soiurilor de plante: incrucisari, hibridizari, irigatii, ingrasaminte naturale si chimice, combaterea ierburilor concurente si a daunatorilor vegetali si animali. Toate aceste metode au limitele lor de folosire, iar randamentul lor, desi destul de spectaculos, a devenit in cele din urma insuficient pentru a asigura nevoile omenirii.
ISBN: 973-751-189-1, 978-973-751-189-8
Apariţie: 2006
Număr de pagini: 60
Format: A5
Volum: 1
Ediţia: 1
Preţ: Tiraj epuizat
Puteti actualiza numarul de exemplare cumparate din pagina cosului dvs.